Op bedevaart naar Scherpenheuvel Posted januari 16, 2018 | Tags: ,

0

Bedevaartsweg vanuit Herselt

Er al eens aan gedacht om een bedevaart te doen? Spiritueel of gewoon om in de natuur te zijn of voor de uitdaging? Deluxe Chalet is de ideale uitvalsbasis voor uw pelgrimstocht naar Scherpenheuvel.

De Beeweg is een oude bedevaartweg die pelgrims eeuwen geleden aflegden als ze vanuit de Zuiderkempen naar het Hageland gingen. Het pad verbindt Herselt via Wolfsdonk, Testelt en Zichem met Scherpenheuvel. Het tracé is 12,5 km lang en loopt maar liefst 10 km over onverharde trage wegen.

Download hier het traject (pdf).

Scherpenheuvel is het bekendste bedevaartsoord van Vlaanderen.

Aan de ene kant heb je het bedevaartsoord Scherpenheuvel, bekend van de basiliek die met haar ronde vorm aan de horizon al miljoenen pelgrims naar het Hageland lokt. Aan de andere kant Zichem, een oer-Brabantse stad, die uit de schaduw werd gehaald door Ernest Claes en de kleurrijke inwoners die voortleefden in zijn boeken en op het kleine scherm.

De deelgemeenten – Averbode, Messelbroek, Scherpenheuvel, Testelt en Zichem – hebben ook stuk voor stuk veel te bieden. Of je nu kiest voor een abdij of basiliek, ijsjes in Averbode of pepernoten in Scherpenheuvel of watermolens langs de Demer,  je vind het hier.

Wat de sterkste troef van Scherpenheuvel-Zichem is en wat de deelgemeenten met elkaar verbindt; heel veel groen.

 

Reserveer uw verblijf in Deluxe Chalet om van daaruit Scherpenheuvel en omgeving te bezoeken.